Erika
Julie egy otthonától távoli városba, Bostonba érkezik, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait, de rögtön a megérkezése pillanatában gondok adódnak, mivel úgy tűnik, hogy előre lefoglalt albérletének nyoma sincs, helyén egy étterem működik. Anyját felhívja, aki rögtön segítségért fordul fiatalkori barátnőjéhez, akinek a családjánál pár napig meghúzhatja magát a rémült lány.

A Watkins családhoz való beköltözés után rögtön feltűnnek neki a furcsaságok, amiknek azért nem tulajdonít akkora jelentőséget, de gondolkodásra késztet minket, olvasókat is. A szülőkön kívül gyermekeik, egy Julieval majdnem egyidős srác, Matt, és a kishúga, Celeste ül le a vacsorához. Van még egy bátyjuk is, Finn, aki a világot járja, annak életnagyságú papírfigurájával járkál Celeste mindenhová, az étkezőasztalnál is külön terített helye van.

Matt segítségével már másnap elkezdi a lány keresni a megfelelő szállást, de minden helyen óriási lakbérrel szembesül, amelyet nem engedhet meg magának. Elkeseredését látva, a fiú szülei felajánlják, hogy lakhat bátran huzamosabb ideig is náluk, hiszen látják, milyen jó hatással van a kislányra is Julie életvidámsága. Hiszen az egyértelmű most már Julienak is, hogy a kislánnyal komoly problémák vannak. Ahogy telnek a hetek, már teljesen egyértelmű, hogy az egész család valami mélységesen nyomasztó titkot őriz.

Eközben Julie a Facebookon összehaverkodik Finn-nel, akibe rövid időn belül beleszerelmesedik. Bár csak fényképeket lát róla, a srác humora lehengerlő számára, úgy érzi, egyértelmű, hogy őket egymásnak rendelte a sors. De ez a srác csak nem akar hazajönni, a világ különböző pontjain bukkan fel, hazatérésének idejét mindig kitolja egy-két hónappal.

A lány közben tanul szorgalmasan, hiszen az élet folyik közben tovább. Matt, a középső fiú, aki matekzseni, a fura, szöveges pólóiban az őrületbe kergeti a lányt okoskodó szövegeivel. Celeste pedig, akin a legnagyobb mértékben látszik a zűr, próbálna valahogy beilleszkedni a társadalomba, de nem igazán sikerül. Julie az, aki elér némi eredményt nála, de kemény a küzdelem, látható, hogy mélyebbre nyúlik le a probléma gyökere.

Igazából a borító alapján, első ránézésre könnyed olvasmányra számítottam, de hiába az ifjúsági irodalom kategória, nagyon megrázó olvasmány. Még annak ellenére is, hogy szinte a legelejétől tudni lehet, mi folyik a háttérben. Mégis érdekes volt végigkísérni, hogy alakulnak a jellemek, hogy törnek szét a tabuk, hogy próbálnak gyógyulni az emberek. Ki ebből, ki abból! Julie-t pedig valahogy a végig sem sikerült megkedvelnem, rém idegesítő egy figura volt. Matt viszont... :D

3,5/5

Könyvmolyképző Kiadó, 2013
Fordította: Komáromy Zsófia
Eredeti cím: Flat Out Love
388 oldal
1 Response
  1. TipiTopi Says:

    Szia! Nem régen fedeztem fel a blogodat, és azóta figyelemmel kísérem a bejegyzéseidet. Szeretem, hogy szinte minden műfaj megtalálható az olvasmányaid között, különböző kiadóktól.
    Kaptam egy blogos díjat, amit tovább kell adnom, és te voltál az egyik, akire gondoltam. Ha szeretnél részt venni benne, itt megtalálod a részleteket:

    http://tipitopiolvas.blogspot.hu/2014/04/liebster-award.html#more

    További szép estét!
    TipiTopi


Megjegyzés küldése