Erika
Ifjúsági irodalomnak van titulálva a könyv, de én azért a thriller kategóriát is megkockáztatnám. Előfordult, hogy hajnalban olvastam és minden apró neszre majd' összetojtam magam. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a stressztűrő határaim nem túl tágak! :-)

Hol is van az a biztonságos hely, ahova egy testvérpár menekülhet? Még visszaemlékszem "horroridőszakomra", amikor soha nem értettem, hogy a sejtelmes zene alatt, amikor nyilvánvalóan van valami a sötétben, a szereplők miért menekülnek az erdőbe, a még sötétebb útvonalakon!? Hát itt is ez a helyzet, bár Julia és Robert előre nem tudhatta hova is tartanak. Hiszen a Grace College egy, a világ tetején álló, csak életveszélyes szerpentinen megközelíthető, eldugott völgyben helyezkedik el, és ahol semmi sem normális.

Fura a környezet, furák az emberek, rendkívül szokatlan dolgok történnek, amelyet mind az üldöztetésük jelének tudnak be. Pedig az is lehet, hogy a többiek sem véletlenül kerültek oda. Nem elég az új környezet, küzdenek a beilleszkedéssel is, hiszen egy menekülő ember mindenhol ellenséget lát. A fiútestvérnek még ráadásul szociális problémái is vannak, valahogy ezt is "kezelni" kell.

És ekkor jön a hab a tortára, történik egy rejtélyes haláleset, ahol szinte mindenkinek van alibije. Hát még szép! Tényleg nem tudtam, hogy kapcsolódnak majd az események egymáshoz, és persze nyitva is maradt jó pár ajtó, de mivel sorozatról van szó, így nem probléma, csak még izgalmasabb a dolog.

Számomra nagyon filmszerűen jöttek le a jelenetek, ahogy ecseteli hogy nyikorogtak a bútorok, ahogy susog éjnek évadján a szél, persze mikor máskor legyen kint az ember lánya? :-) Tényleg, mintha visszacsöppentem volna tinikoromba, amikor faltam ezeket a típusú filmeket.

Mindvégig titokban marad, hogy ki elől, mi elől menekülnek, illetve ennek mi az oka. Én a jelekből sejtelmesebb, picit horrorisztikusabb okra gyanakodtam, de azért így is épp elég izgalomnak voltam kitéve.

Hogy hány fejezete lesz a könyvnek, erről viták vannak. Én ebbe nem bocsátkoznék bele, fogalmam sincs. Az tuti, hogy tavasszal jön a következő rész A katasztrófa címmel. Én nagyon várom a folytatást!

A könyvet köszönöm Budai Zita fordítónak!

4/5

eMentor Kiadó, 2010
Fordította: Budai Zita
255 oldal
9 Responses
  1. sajtosrolo Says:

    Örülök, hogy neked is tetszett! És én is nagyon várom a folytatást!:)


  2. Erika Says:

    Csak a tavasznak nyoma sincs! :-(


  3. Niki Says:

    Én is kíváncsian várom a folytatást. Nekem olyan Lost-os beütése volt. :o)


  4. Erika Says:

    :-) Igen-igen! Történik is valami, meg nem is! :-)


  5. geszti Says:

    Oké, akkor meggyőztél, hogy ezt a könyvet nem most kell elolvasnom, amikor napokig egyedül vagyok itthon a gyerekekkel. :))Megvárom, míg férfi lesz a házban! :)))


  6. Erika Says:

    Abban az esetben, ha Te is olyan betoji vagy, mint én, akkor feltétlenül várd meg őket! Bár rajtam nem sokat segített hajnalban, hogy a szomszéd szobában voltak... :-)


  7. Csenga Says:

    Nem értem mitől féltél???:O annyira horror paródia íze volt sztem...csodálkozom,hogy tetszett neked...

    Már sosem leszünk újra egyformák?????:-(((


  8. Erika Says:

    Na majd holnap valahogy megint közelítjük az ízlésünket! :-)


  9. Csenga Says:

    Jóóóóóóóó:-))


Megjegyzés küldése