Erika
Ismét két gyönyörű szép mesekönyvre bukkantam a General Press Kiadó oldalán. Nem mintha zsákbamacska lenne náluk könyvet választani, mégis amikor a kezembe veszem a könyveiket, órákig tudok ámulni a tartalmon és a külcsínen egyaránt.

Csakúgy mint a receptes könyveket magamnak, a gyermekkönyveket is nagy lelkesedéssel gyűjtöm gyermekeimnek. Az alábbi kettőt a kisebbiknek szereztem be, annak nagy-nagy örömére. Beatrix Pottert egyáltalán nem gondolom, hogy be kéne mutatni, csupán a neve is fémjelzi már a minőséget. A Titkos recept pedig kisebb előtt nem is volt ismeretlen, illetve a sorozatot ismerte már az óvodából, úgyhogy azt is lelkesedés fogadta. A rajzok pedig... jaj, ismét gyönyörűek, tényleg hosszú percekig el lehet időzni egy-egy lapon az apró csodás kis részleteket felfedezni. Nagyon szeretjük mindkettőt.

CYNTHIA PATERSON: Foxwoodi mesék. A titkos recept
Fordította: Szabó T. Anna

"Messze-messze, mesés tájakon innen és varázslatos völgyeken túl, létezik egy csodálatos hely, ahol megállt az idő. Az állatcsaládok békében és szeretetben élnek, s a legkisebbek keresztül-kasul becsatangolják a környező vidéket.

A régi időkben, még a nagypapák gyerekkorában ismert volt egy recept, amelyre ma már alig emlékeznek. A három jó barátra vár az az izgalmas feladat, hogy átkutatva az erdő elhagyott ösvényeit, rejtekhelyeit, megtalálják a kincset érő receptet, hiszen csak így kóstolhatják meg a világ legfinomabb limonádéját."




BEATRIX POTTER: A két rossz kisegér
Fordította: Szabó T. Anna
"A két kisegér, Sajti Pajti és Hüvelyk Matyi egy nap úgy döntenek, hogy meglátogatják a gyerekszobában álló csodálatos babaházat. Ott ugyanis minden egér nagyságú, ráadásul terített asztal várja őket. Csakhogy a feltálalt ételek furcsamód mind ehetetlenek.
0 Responses

Megjegyzés küldése