Erika
A könyvet az első molytalálkozón kaptam ajándékba Szeee-től, amit ezúton is nagyon köszönök ismét! :-)

A regény a Gazdag ember, szegény ember folytatása, amit jó pár éve nagy kedvvel olvastam. Bevallom, azt sem tudtam, hogy létezik folytatás, véletlenül tudtam meg.

A történet 1968-72 között játszódik. A szereplők változatlanok, de természetesen időben előrehaladtunk. A történet a Jordache család életéről szól továbbra is, de a főszerep a második generációé. Az előző részben meggyilkolt Thomas fia, Wesley és Gretchen fia, Billy pár évébe pillanathatunk bele párhuzamosan, majd a végén összefonódik a két fiú sorsa. Mindkettő külön személyiség, mint ahogyan Rudolph, Gretchen és Thomas is azok.

Természetesen a gyilkosság felderítése is cél a könyvben, de ezen kívül a jellemekből adódó megszokott konfliktusok, egymásra találások szintén benne vannak ebben a részben is.

A helyszínek változatosak, megfordulunk Cannes-ban, Nizzában. Persze visszatérünk Port Philipbe is, ahonnan a Jordache család története indul az előző részben. Azért a francia Riviérán szívesen időztem a képzeletemben...

Megmondom őszintén, nem értettem már az előző részben sem a nagy Rudolf-gyűlöletet. Az tény, hogy egy elég piperkőc, sablonos egyéniségről van szó, de egyetlenegyszer sem akart rosszat senkinek. Szerintem nagyon jószívű pacák, akinek a keze nyomán mindenhol „arany terem”. Egyszer azért belenyúl Ő is a kakiba feleségválasztás terén. Bárki segítséget kért tőle, azonnal ott volt végig. Amit elért, azt csak saját maga szorgalmának köszönhette. Ebben a könyvben is nagy szerepe van, próbálja összefogni a családot! Ez egészen a vége felé sikerül csak. Na mindegy, én megvédem Őt! :-)

Túl sok mindent nem adott nekem ez a két könyv. Jó velük kikapcsolódni, de nagyon elhelyezni az életemben nem tudok őket! Viszont a jelen bejegyzésről szóló könyv kedves ajándék az életemben... :-)

Azért a könyv alapján készült filmet megnézném, merthogy létezik!

3/5


0 Responses

Megjegyzés küldése