Erika
Már többször megemlítettem itt a blogban, hogy nagyon szeretek sütni. Vannak kedvenc süteményféléim, így például a kelt tészták. A másik fajta viszont az utóbbi időben az aprósütemények elkészítése, éppen ezért próbálok minden létező forrást fellelni az eddig nem ismert, ámde könnyen elkészíthető receptekből.

A karácsony hangulatához az ízletes, fűszeres sütemények is nagyon sokat tesznek hozzá. Nincs ahhoz hasonló, amikor az otthonunkat átjárja a szegfűszeg, fahéj, a sülő édesség aromája. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mennyivel másabb, amikor saját készítésű ételeket tálalunk fel.

Alapvetően szerintem semmi bonyolult nincs a kekszfélék, aprósütemények készítésének folyamatában. Főleg akkor nem, ha még olyan segédeszköz is a rendelkezésünkre áll, amely ehhez a kiadványhoz is járt. Nevezetesen egy 49 darabos tésztakiszúró forma, amely egy nagyobb lapon található, így a kinyújtott tésztánkra csak rányomjuk és egyből sütésre készen is áll 49 db süti.  Ugyan még nem próbáltam ki, hogyan szuperál, de nagyon bízom benne, hogy a legmacerásabb részét a folyamatnak jelentősen lerövidíti, megkönnyíti.

A könyvben több mint 50 féle karácsonyi sütemény elkészítéséhez kapunk ötletet, bár pont a mi házunk táján ezek nem feltétlenül ünnephez kötődnek, akkor viszont szinte kötelező jellegű. :D Kisgyermekes családoknál nem mondom, hogy túl gazdaságos receptek, mert a sütemények elkészülte után nemsokkal állhatunk is neki a következő adagnak! :D

A vállalkozóbb, gyakorlottabb  konyhatündérek bátran váltogathatják a hozzávalókat, segítség van bőven. Az ötletek tárházának csak a képzelet szabhat határt! :D

Art Nouveau Kiadó 2013
Fordította: Kuttor Eszter
48 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése