Erika
Bevallom, nem lett a szívem csücske ez a könyv, az első száz oldalon sem jutottam túl szerintem. Nem is nagyon tudom, hogy miről akart szólni, így egyelőre fogalmam sincs, mit fogok róla írni. :D Amúgy nem is értem, miért van ez, hiszen olyanok is jónak értékelték, akikkel azonos az ízlésünk. Lehet, hogy rosszkor rossz helyen vettem kézbe. Nem tudom.

Annyit kisilabizáltam, hogy a zenéé lesz a főszerep. Egy kórus tagjainak mindennapi életébe pillanthatunk bele, azok minden boldogságával, szomorúságával együtt.

Kórusversenyre készülnek, de nem teljes az összhang, valami nem stimmel a kisvárosban. De ha igaz, akkor a zene képes összehozni az embereket, egyensúlyt és rendet teremteni a káoszban.

Nem szokásom, de azért egy fülszöveget illendőnek tartok most kitenni:
"Bridgeford ​​válságban van. A főutca félig elnéptelenedett, az üzletek bezárnak, a polgári büszkeség gondolatát ódivatúnak találják a munkából egyenesen hazaszáguldó ingázók. A kisváros mintha elcsüggedt volna.
Akad azonban egy dolog, ami összehozhatja a lakosokat: a zene. A bridgefordi városi kórusnak esélye lehet arra, hogy megnyerje a megyei kórusversenyt. Az énekesek kis csapatának azonban először új tagokat és egy egészen megújult hangzásvilágot kell találnia magának.
Ezen a ponton lép a színre Tracey – született szólista, aki eltitkolt múltját rejtegeti; Bennett – hajdani templomi kóristafiú, aki értetlenül szemléli a modern világot; és Jazzy – aki a hangját útlevélnek tekinti, amelynek segítségével maga mögött hagyhatja a várost, és elindulhat a jövendőbeli hírnév és gazdagság felé. Sikerülhet-e beilleszkedniük az olyan régi, megbízható kórustagok közé, mint amilyen Annie? Megtanulhatnak-e közösen dolgozni, megmenthetik-e az énekkart, sőt, talán az egész közösséget is?

Az És most együtt humoros, éles szemű megfigyeléseken alapuló, de megható regény, amely az éneklés örömeiről, az együttélésről, a szerelemről szól… de legfőképpen arról, mennyire fontos, hogy az ember rátaláljon saját, igazi hangjára.
Gill Hornby író és újságíró. Férjével, Robert Harrisszel és négy gyermekükkel a berkshire-i Kintburyben él. Első regénye, a Méhkas felkerült a Sunday Times bestsellerlistájára."
2,5/5

Gabo Kiadó, 2015
Fordította: Gázsity Mila
Eredeti cím: All Together Now
429 oldal

0 Responses

Megjegyzés küldése