Erika
Kicsit tovább húztam ennek a második résznek az olvasását, mint ahogy terveztem, és most azonnal ugranék a harmadik részre is, mert ez is veszett jó volt, annak ellenére, hogy egy picit döcögősen indult be a történés.

A Millenium ismét akcióban, most az alvilágot szeretnék leleplezni egy tényfeltáró riporttal, és egy ahhoz kapcsolódó könyv kiadásával. Nyilvánvaló, hogy ellenérdekekbe ütköznek, így eleinte titokban készülnek a nagy durranásra. Svédországban prostitúcióra kényszerített lányok után nyomoznak, azok futtatóiról szeretnék lerántani a leplet.

A tetovált lányból már megismert, öntörvényű Lisbeth Salander a szintén ismerős újságíró, Mikael Blomkvist gépéről halássza le az információkat, így kéretlenül ő is bekapcsolódik a nyomozásba, és hogy-hogy nem, azon kapja magát, hogy ő maga is üldözötté válik. Zárkózottsága, antiszociális viselkedése talán még jobban felfokozódott, így a kapcsolatteremtés továbbra is nagy nehézségeket jelent számára, bár ő jól elvan a saját kis világában, bár mutatkozik némi javulás. :-) A főszerep ebben a második részben inkább az övé az egész történet alatt.

A szálak ismét szövevényesek, mivel egy kettős gyilkosság is történik a nyomozás alatt, ezzel megnehezítve a Millenium kiadási terveit, de az egész ügy felgöngyölítését is.

Mikael és Lisbeth pikírt kapcsolata tovább folytatódik, bár csupán csak a számítógépen keresztül. Az izgalom most sem maradt el, sőt!

És végig az egyik fő kérdés, hogy ki az a Zala, akinek kulcsszerepe van az egész ügyben?

Na, irány a harmadik rész...

5/5

Animus Kiadó, Budapest, 2009
Fordította: Torma Péter
Eredeti cím: Flickan Som Lekte Med Elden
528 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése