Erika
Nem tudom, hogy a történetről kell-e hosszadalmasabb bejegyzést írni, hiszen talán mindenki ismeri, nem újdonság. Nálunk ami újdonság, hogy a kisfiam elkezdett olvasni, és egyre inkább rákap az önálló olvasás ízére is, így ez a könyv jókor van jó helyen. :) Ez egy rövidített és kissé átdolgozott kiadás, de pont olyan kivitelezésű és olyan méretű, ami egy kezdő kis tudásvágyónak megfelelő lehet. 
Pán Péter történetét 1904. óta ismerhetik az olvasók, akkor mutatkozott be Londonban, és azt gondolom, azóta is töretlen a sikere akár könyvben, akár filmen, színházban, bármilyen feldolgozásban. Azóta az egész világot meghódította, köztük a magyar gyerekek és szüleik szívét is.

Ebben a kötetben 15 történeten keresztül izgulhatunk Péterrel és a Darling család tűzről pattant gyermekeivel, Vandával, Robival és Mikivel. Egyik este, amikor a szülők elmennek otthonról, nem más, mint Péter látogatja meg a gyerekeket, és magával viszi őket Seholsincs-szigetre, ahol bizony semmi sem unalmas, és ahol még a felnőttek alkotta szabályok sem érvényesek. És hogy az izgalom tényleg a tetőfokára hágjon, megjelenik Kampó kapitány is, aki bizony nem a kedvességéről híres.

Mint utaltam rá, a külcsín nagyon szép, szerethető, az illusztráció is nagyon kedves, szép színekkel gazdagítja a történetet.

Én nagyon remélem, de ahogy látom, majdnem biztos is vagyok benne, hogy ez a kiadvány csak még jobban meghozza gyermekem kedvét a minél több, ugyanakkor igényes irodalom olvasásához.

Ciceró Kiadó, 2008
Fordította: Kincses Edit
Illusztrátor: Julian Jusim
Eredeti cím: PeterPan
79 oldal

0 Responses

Megjegyzés küldése