Erika
A Háztartáskönyv után ismét kezembe akadt egy kincs a kiadó jóvoltából, és ebbe is beleszerettem rögtön az első pillanatban. Azt is sajnálom, hogy eddigi utazásaim során nem volt még a birtokomban egy ilyen gyönyörű kiadvány. Ott tartok, hogy szinte csak a kiadvány miatt elmegyerek valamerre lófrálni a világba, hogy megtölthessem, mert kiált a tartalomért. :-)

Négy utazás részletes dokumentációjára van lehetőség ebben a könyvecskében, kezdve az alapadatoktól, hogy hová, mikor, mennyiért, kivel utazunk. Aztán jöhet a részletezés, olyanok is, amiket egyébként eszünk ágában sem jutna lejegyzetelni, de itt adva van a lehetőség, és meggyőződésem, hogy később visszanézve ezek az információk kellemes emléket idéznek majd fel.

Nem csak az utazási élmények leírására jó ez a könyv, hanem már a tervezgetés időszakában is hasznát vehetjük, hiszen a költségeket összehasonlíthatjuk benne, feljegyezhetjük a szálláslehetőségeket, betervezhetjük a látnivalókat, azokhoz kapcsolódó esetleges költségeket stb., egyszóval az egész utazást megtervezhetjük a segítségével.

Szerintem ritka az olyan ember, aki leírja az első benyomásait az adott országról, településről, emberekről. Én biztos nem. Itt erre is van lehetőség. De a helyi jellegzetességeket, sajátosságokat - legyen az építészeti, gasztronómiai, kulturális, közlekedéssel kapcsolatos - is megörökíthetjük benne.

És hát ez is gyönyörűre sikeredett, öröm kézbe venni! Megyek pakolni...

5/5

Corvina, 2012
128 oldal
Címkék: , edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése