Erika
Patrik Hedström és nyomozócsapata már régóta ismerős lehet a skandináv krimi rajongói számára, hiszen Läckberg köteteiben ők visszatérő szereplők. 

Ugye az most már nem titok, hogy Patrik és Erica rég egymásra talált, sőt, a gólya is megérkezett hozzájuk, ám az esküvő még várat magára. Illetve az előkészületek folynak, mindenki izgatott. Erica a szülés utáni súlya miatt, Patrik pedig az egész ceremónia, hajcihő miatt. Azt nem is sejtik, hogy nemsokára más miatt is aggódhatnak.

Gyilkosságok sorozata indul meg a városban. Elsőként Marit Kaspersen autója száguld neki nagy sebességgel egy fának. A vizsgálatok kiderítik, hogy nagy mennyiségű alkohol volt a vérében, ám a család váltig állítja, hogy egy csepp nem sok, annyi alkoholt sem fogyasztott a nő. Ráadásul minden jel arra utal, hogy az ütközés pillanatában már halott volt az áldozat. Több nyomon indul el a rendőrség, ezek közül az első számú a volt férj, hiszen Marit leszbikus kapcsolatban él párjával, amit a férfi nagyon nehezen tud lenyelni, sőt... egyáltalán nem tud.

A másik gyilkosságnál egy fiatal lány veszti életét, aki a Tanumshedében forgatott valóságshow egyik szereplője volt. Na itt aztán van nyomozati anyag bőven, hiszen mindegyik szereplő, kivétel nélkül súlyosan sérült, szinte mindenki gyanús, ráadásul a tévétársaság sem könnyíti meg a rendőrök munkáját. Látszólag semmi köze nincs a két esetnek egymáshoz, de mi van, ha mégis?

Ahogy megszokhattuk Läckbergtől, időnként dőlt betűs részeket olvashatunk, aminek/akinek a hátteréről nem sokat tudunk, csak azt, hogy a múltban játszódik és mindenképpen köze van a később történt eseményekhez. Most sincs ez másként, így kezdettől fogva próbálkozhatunk a kirakós darabjait összeillesztgetni, de időnként jön egy fuvallat, ami szerteviszi őket és újból kezdhetjük.

Fordulatos, izgalmas, eredeti skandináv krimi. Én pedig azokat nagyon szeretem! :D

A kötetek külön-külön is olvashatóak, de szerintem érdemes sorrendben venni őket, még jobban megismerve így a szereplőket. Eddig megjelent kötetei a sorozatban a Jéghercegnő, a Prédikátor és A kőfejtő.

4/5

Animus Kiadó, 2013
Fordította: Torma Péter
Eredeti cím: Olycksfägeln
335 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése