Erika
A gyerekek karácsonyi ajándékai között születésük óta megtalálhatóak a mesekönyvek. Természetesen mindig a korosztályuknak megfelelően keresek, válogatok, de nehéz helyzetben szoktam lenni. Megtalálni a megfelelő minőségi, tartalmas könyvet nagyon nehéz, hiszen rengeteg gyermekkönyv van a piacon. A nagyobbiknál (8 1/2 éves) most már az is számít, hogy az olvasás stabil, biztos tanulásában nagy segítséget nyújtson, és mindezt örömmel tegye, ne legyen kínszenvedés az egész folyamat.

Már régóta ismert számunkra a Geronimo Stilton sorozat, amiben még sosem csalódtunk, és bár már rengeteg kötetet megélt, nem szűnik meg a színvonal. Úgyhogy a nagyobbiknak egyértelmű volt, hogy többek között ennek a sorozatnak a részeire esik a választás. Akkora volt a választék, hogy most a címek alapján döntöttem, mert szerintem rém viccesek, és tudom, hogy nagyon értékeli az ilyen fajta tréfákat. :-)  A lótücskök támadása, Légyturmix a gróf úrnak és A bűzösen bűzlő vulkán különös esete. Ezekre esett a választásom. Remélem, örömét leli majd bennük! :-)

  "A szuperhősök nem ismernek lehetetlent! Végre itt vannak! Szuperhatalmukkal megvédik Cin Cityt a Csatornatöltelékek Bandájától. Legyőzhetetlenek, mert ők a... szuperhősök! Váratlan áramszünet borítja teljes sötétségbe Cin Cityt. A szuperhősök igyekeznek mihamarabb megoldani a problémát, a helyzet azonban ezúttal rendkívül súlyos: a föld alatt elvonuló lótücsökhadsereg elrágta a város összes elektromos vezetékét. Vajon ismét a Csatornatöltelékek Bandájának akciójáról van szó? Vagy ezúttal a szuperhősöknek új ellenséggel kell szembenézniük?"

  

"Hát én vagyok! Be kell vallanom, elég szórakozott pacák, akarom mondani, pocok vagyok, mindig egy kicsit a fellegekben járok... Egy kiadó vezetőjeként és főszerkesztőjeként dolgozom, de igazi szenvedélyem az írás. Itt, Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában a könyveim mind bestsellerek! Nem olvastátok még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami, és ízesebbek, mint az érett parmezán... Igazán bajuszemelő történetek, szavamra!"


 
"Kedves rágcsálóbarátaim! A nevem Stilton, Geronimo Stilton. Itt Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában a könyveim mind bestsellerek! Hát nem olvastátok még őket? Igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami, és ízesebbek, mint az érett parmezán... igazán bajuszemelő történetek, szavamra!
A bűzösen bűzlő vulkán különös esete + Szokás szerint igen különös kalandba keveredtem, ezúttal Cincogó barátommal. Bár a nyár közepén jártunk, rettenetes havazás bénította meg Rágcsáliát, az egerek városát. A rejtély megoldásához, egy pedálos szánra pattanva, el kellett tekernünk egészen a Bűzösen bűzlő vulkánig! Micsoda elképesztő jeges kaland volt!"
0 Responses

Megjegyzés küldése