Erika
Teljesen el vagyok ájulva, milyen csodaszép kiadványokkal jön ki a kiadó. Többek között ezzel is. Megláttam, és már vakarództam, hogy ez muszáj otthonra. Aztán meglátta a nagyobbik gyerek, és csoda történt! Kikapta a kezemből és elmélyülve elkezdte este olvasgatni, időnként idézgetve nekünk belőle. Nagy bánatomra, ő és az olvasás nincsenek túl nagy barátságban, viszont ő és a fák, a természet minden velejárójával nagyon is. Úgyhogy ez lehet itt a titok. :D Amúgy pedig természetismeretből éppen a tegnapi napon írtak témazárót a fákból, erdőkből, benne vagyunk a témában rendesen.

Szóval tényleg nem csak a borító, ez a könyv kívül-belül gyönyörű, hasznos tartalommal, ismeretekkel. Azt nem tudom elképzelni, hogy van, aki nem hisz abban, hogy a természetben minden élőlény a maga módján kommunikál a másikkal. Így ez alól a fák sem kivételek, és érdekes volt már a dolgozatra készülve is a szimbiózisokról olvasni, ami a fák és más élőlények között fennáll. Mi ez, ha nem kommunikáció. És ez csak egy kis szeletkéje a tortának.

Aki eddig is szerette az erdőt, a fákat, az még jobban fogja. Akinek pedig olyan nagyon nem jelentettek semmit, a könyv elolvasása után garantáltan más perspektívák nyílnak meg, olyan titokzatos világba kalauzolja el őket, amelybe a valóságban is el akar majd jutni, megtapasztalni ezeket a csodákat.

Ez a könyv egyértelműen ékesíti otthonunk polcait!

5/5***

Park Könyvkiadó, 2016
Fordította: Balázs István

217 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése