Erika
Megint nem bírtam magammal, ennek képtelen voltam ellenállni. Stahl Judit receptjeit mindig is nagyon szerettem, most pont ez hiányzott volna a polcról? Illetve a polc melletti kupacból? :D

Stahl Juditra jellemzőek a gyors, finom, egyszerű receptek, és valljuk be, legtöbbünknek család, munka mellett ez fontos, sőt! fő szempont.

Minden típusú étkezésre, legyen az hétköznapi egyszerű vacsora, ünnepi étek, vendégváró falatok, egzotikus ételek, szóval bárki talál benne megfelelő receptet, válogathatunk bőven. A "legbonyolultabb" étel sem tart 45 percnél tovább.

Régebben a tv-ben is sokszor néztem a műsorait, és egy csomó mindent megreformáltam a konyhában, ami gyorsabbá tette mind az előkészítést, de az elkészítést is.

A receptek jól követhetőek, próbafőzők által kipróbáltak, a kezdő szakácsok is nyugodtan nekifoghatnak. A változatosságról pedig még nem is beszéltem! :D

A kiadvány pedig nagyon szép, letisztult munka!

Alexandra Kiadó, 2014
208 oldal
Erika
Azt hittem, hogy kinőttünk már a gyermekdalokból, de szerencsére tévedtem! Hazavittem ezt a csodát, először a könyvben gyönyörködtünk, mert tényleg gyönyörű, utána pedig előkaptuk a CD-t és azon ámuldoztunk.

A mai újabb gyerekdalok nekem leginkább nagyon erőltetettek (tisztelet a kivételnek!), de ezen a CD-n nagyon kedves, nagyon dallamos, és ami nálunk nagyon fontos, nagyon vicces dalok vannak. Tényleg nagyon! :)

A könyvben a CD-n található dalok szövegei találhatóak, ami nekünk most az kiselsősnek nagyon jól jön az olvasás gyakorlásában is, a nagy pedig azt élvezte, hogy követi a dalok szövegét olvasva is.

Tudjuk, hogy a zene szerepe milyen nagy fontossággal bír minden ember számára, különösen a gyermekek életében. Kihat az mindenre, lélekre, testre, örömre, bánatra, mindenre, na! :D Ez az összetett kiadvány szerintem nagyon is alkalmas erre. Szeretjük!

Egyszerűen cuki az egész! Egy kis kedvcsináló! :D


5/5

Alexandra Kiadó, 2015
56 oldal
Erika
Na hát én ezért odáig voltam. Több oka is van ennek. A kisebbik fiam az első osztályt kezdte meg, úgy ment iskolába, hogy nem tudott olvasni. Én ezt sosem erőltettem. Viszont olyan gyorsan, ügyesen halad és a szorgalma is megvan hozzá, hogy kért egy könyvet. Erre esett a választásunk, hiszen a Most én olvasok! sorozat keretében megjelent könyvek kezdő kis olvasóknak szólnak, és különböző olvasási szinteken szólnak a gyermekekhez.

És tádám! Kiolvasta! Elsőtől az utolsó betűig, és olyan, de olyan nagyon büszke magára. Hát még én őrá! Rakosgatja a kis polcán ide-oda, mert ez az Ő első könyve! Még a nevét is belevéstük. :D

Ez egy egyes szintű olvasmány, amely szint oldalanként 2-5 mondatot tartalmaz, könnyen kiolvasható szavakkal. A történet egyszerű, könnyen követhető és nagy betűkkel van nyomtatva. Cuki rajz pedig minden oldalon található.

Most átléptünk egy kettes szintű történetre, de az is ugyanolyan ügyesen megy. És ami a legfontosabb, örömét leli az olvasásban, és ez nekem óriási öröm. Másik nagyobb gyermekemmel folyamatosan küzdök, hogy valamilyen olvasmányhoz kedvet csináljak, de nem annyira akar sikerülni. Szóval nincs minden veszve! :D

Ajánlom nagyon!!!

Pozsonyi Pagony Kft., 2014
48 oldal
Erika
A történet kezdete 1949-ig nyúlik vissza, amikor egy connecticuti kórházban megszületik egy fiú ikerpár. Ugyanebben az időben pár kórteremmel arrébb szintén egy kisfiú lát napvilágot, aki pár órával a megszületése után meghal. Ez utóbbi gyermek szülei régóta fő támogatói a kórháznak, így talán emiatt vagy talán szimplán sajnálatból egy nővér úgy dönt, hogy az ikerpár egyik tagját a halott kisfiú helyére teszik. Az ikerpár szülei így abban a tudatban hagyják el pár nap múlva a kórházat, hogy az ő egyik gyermekük volt túl gyenge az élethez. Ezzel nekivágnak hosszú hosszú éveknek ezzel a tudattal.

Nat és Fletcher egymásról mit sem tudva cseperednek egészen naggyá, felnőtté. A történetben rengeteg alkalom adódik, amikor találkozhatnának, de az utolsó pillanatban mindig éppen csak elkerülik egymást.

Mindketten nagyon sikeresek a saját életükben. Iskoláikat remekül végzik, bátorságból, emberségből is jelesre vizsgáznak. Olyanok mint két iker. De ők erről még ekkor sem tudnak semmit sem.

Találkozásuk akkor következik be, amikor Natet gyilkossággal vádolják, és védőként a testvérét kéri fel. Nagyon jó barátság jön létre köztük, és ezt az sem árnyékolja be, hogy későbbi politikai nézetük teljesen ellentmond egymásnak. Mintha csak egy láthatatlan kötelék fűzné őket össze. De arról még mindig nem tudnak semmit. Természetesen a történet fénypontjaként eljön az a pont, amikor kiderül az igazság.

Én egy picit rövidebbre vettem volna, de persze semmi közöm az íráshoz, szerkesztéshez, de néha félre kellett tennem hosszúsága, részletessége miatt. Amúgy pedig a szokásos, fordulatokban gazdag, izgalmas Archer könyvről van szó.

4/5

General Press Kiadó, 2015
Fordította: Gieler Gyöngyi
Eredeti cím: Sons of Fortune
520 oldal
Erika
A történetet két ember, Clare és Ettore szemszögéből ismerhetjük meg. Ez a két ember ahány területen csak lehet, annyi módon különböznek egymástól. Múlt, életmód, anyagi helyzet, egyáltalán semmi nincs, ami őket összeköthetné, csak az érzelmek. Ezek az érzelmek teljesen váratlanul érkeznek az életükbe, hiszen mindkettejüknek a teljesen más háttér miatt is nagyon nehéz mindennapi gondjaik vannak.

Clare kifejezetten fényűző életet él családjával. Azt gondolhatnánk, hogy lubickol a boldogságban, pedig nem. Számtalan dolog árnyékolja be ez a hőn vágyott boldogságot. Családjával érkezik Pugliába férjével és nevelt gyermekükkel. Szállásadóik nagy szeretettel várják őket, bár az ember hátán mindvégig feláll a szőr, a balsejtelem mindvégig jelen van. A nőben egyre több kétség, kérdés merül fel, bezárkózik saját kis világába, ahonnét nehéz kimozdítani. Erre talán csak Pip, a fia képes.

Egy relatíve sokkal szörnyűbb környezetben Ettore a pugliai napszámosok hányattatott életét éli, folyamatos üldözéseknek kitéve magukat. Egy lyukas kalyibában lakik apjával, testvérével és annak gyermekével, mindennap kitéve a fertőzésveszélynek, tekintve a körülményeket. A legalapvetőbb élelmiszerért és a vízért is erőn felüli munkát kell végezniük, viszont ez Ettore balesete után lehetetlenné válik, a helyzetük még kétségesebb lesz.

Ettore olyan "segítséget" kap, amellyel nem kíván élni, de nincs más lehetősége. Vagy félreteszi a sértettségét, büszkeségét vagy elpusztulnak.

Ez a két teljesen különböző háttérrel rendelkező ember egy nap meglátják egymást, és onnantól nincs visszaút. Hányattatott sorsuk még véletlenül sem nevezhető mézédes, romantikus történetnek.

Az I. világháború utáni, 1920-as évekbeli Dél-olaszországi szörnyű állapotokba pillanthatunk be, a pöffeszkedő földesurak és a végletekig elkeseredett parasztok kiegyenlítetlen háborúján keresztül. A fasiszta ideológia teljesen beköltözik az emberek bőre alá, családokat, szerelmeket rombol szét. Szóval ennek a két fiatalnak sincs könnyű dolga...

Katherine Webb könyveinek a hírére mindig azonnal ugrok, most azonban egy picit csalódás ért. Némiképp erőltetett, a mindenképpen írni akarás jött át nekem ebből a könyvből.

2,5/5

General Press Kiadó, 2015
Fordította: Gömöri Péter
Eredeti cím: The Night Falling
408 oldal



Erika
Szeretném felhívni a figyelmet a Helyes_Beat együttes "Örökkévaló" második lemezbemutató koncertjére.
 
Végre itt a várva várt második lemez, az ÖRÖKKÉVALÓ - rajta immár saját dicsőítő dalokkal is - továbbra is magyar nyelven!

Várják szeretettel élő lemezbemutató koncertjükre a budapesti Montázs Központ koncerttermébe, hogy együtt dicsérje mindenki az ÖRÖKKÉVALÓT!

Közvetlenül a lemezbemutató után akusztik koncertet ad az Unless zenekar a helyszínen található Montázs Art Café színpadán. Itt lesz először kapható új, „Örökkévaló” című lemezük is. A jegyár tartalmaz egy 200 Ft-os, az este folyamán a kávézóban felhasználható kupont.

Early Bird jegyek (Február 12-ig): 1200 Ft
Elővételes jegyek (Február 13-tól a Március 18-ig): 1500 Ft
A koncert napján a helyszínen: 1800 Ft

A koncert 2016. március 19-én Kelenföld Montázs Központban 19:00-22:00-ig kerül megrendezésre.

Bővebb információt az alábbi Facebookos oldalon találhattok.

Online is van lehetőség a jegyvásárlásra itt! Ami fontos, hogy február 12-ig olcsóbban lehet hozzájutni a jegyekhez ezen az oldalon keresztül.