Erika
Egyszerűen nem tudok leszokni a gasztronómiai műsorok mániákus nézéséről, és a szintén e témában fellelhető receptkönyvek lapozgatásáról. Az más kérdés, hogy nem is akarok, főleg amikor újból és újból ilyen klassz kiadványokra lelek.

Nem vagyok mindenevő! Sem az étkek tekintetében, sem a receptkönyvek tekintetében. Azt nem állítom, hogy nem szoktam belevágni komolyabb, időigényes ételek elkészítésébe, de a cél egyre inkább a gyorsan elkészíthető, ám mégis ízletes, egészséges ételek lettek. Ahogy a címe is elárulja, villámgyorsan készíthetőek el a benne található ételek. Nem túloz!

A Nők lapja konyhának már több receptkönyvét is beszereztem, és egyikben sem csalódtam. Ez most sem volt másként, hiszen amellett, hogy gyönyörű a könyv, pontosan az én igényeimre szabott ételek találhatóak benne.

Mint minden jó receptkönyv, ez is fel van osztva a különböző napszakok alatt fogyasztott ételekre, így könnyen válogathatunk az adott étkezést megelőzően.

Gasztronómiai berkekben nagy neveknek számító szakácsok, bloggerek receptjeiből állították össze a könyvet. Szerepel benne Bereczki-Papp Emese (akit már ismerhetünk A nők lapja konyha 100 legjobb süteménye c. könyv kapcsán), Bereznay Tamás, Francsics Annamária, Hernyák Tamás, Jahni László, Ruprecht László, Tobai Róbert, Ugrai-Nagy Tünde, Vrábel Krisztina is.

A mai rohanó világban, főként ha az embernek családja van, kincsnek számítanak az ilyen kiadványok. És hát azokról se felejtkezzünk meg (pl. magamról), akiknek a konyhai rögtönzés nem az erősségük, így harmadik lábként szolgálnak ötletszerzés terén. :D

A Nők Lapja Könyvklub oldalán jelentős kedvezménnyel kapható a kiadvány! 

Sanoma Kiadó, 2012
226 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése