Erika
Jó sok szálon futó, II. világháború alatt játszódó történetet írt le Nichols, tele romantikus, szívhez szóló eseményekkel.

A karácsonyi időszakban olvastam, és pont jó időtöltés volt, amikor túl sokat nem kellett gondolkodni, csak ráfeküdni a hullámokra és sodródni a történetben (hú, ez kicsit nyálas lett... :D ). 

A történet egyik főszereplője Sheila, aki egy bombázás következtében elveszti otthonát és családja legnagyobb részét. Teljesen egyedül, hajlék nélkül marad a szétbombázott London utcáin, fogalma sincs, hogyan tovább.

Nyilván az élet nem áll meg, előbb-utóbb muszáj megoldást találnia. Több ideiglenes szállás után eljut egy rokon özvegyasszonyhoz, aki mérhetetlen sznobságból áradó gonoszsággal viseltetik iránta. Nem úgy a másik főszereplővel, Prue-val szemben, aki szintén nála száll meg. A különbség a két lány között, hogy Sheila szegény családból származik, ráadásul ahogy később kiderül, régmúlt sérelmek is közrejátszanak az öregasszony frusztráltságában, Prue viszont nemesi családból származik, így fontos a látszatot megőrizni, hajbókolásból sosem elég.

A két lány szinte azonnal nagyon jó barátságot köt egymással. Prue munkát is szerez Sheilának, bánatukat is megosztják egymással, így kicsit könnyebb átvészelni a tragédiákkal terhes napokat.

Persze mindketten fiatalok, így a szerelem sem kerüli el őket, de egyiküknél sem egyszerű az eset. A háború és persze az élet egyéb fonákságai is megnehezítik mindkettőjük párkapcsolatát.

Izgalmas volt betekinteni a Bletchley Park falai mögé, ahol titkos kódfejtő csoportok működtek. A két lány itt dolgozik, persze szigorú titoktartási kötelezettséggel. A fontos feladatok talán némileg enyhítik, egy időre feledtetik a fájdalmakat.

Mint az elején írtam, nagyon sok szereplőt vonultat fel az írónő, így folyamatosan történtek az események, volt kiért izgulni állandóan.

Rengeteg tragédia történik, de a végére azért tartogat a könyv pozitív eseményeket is. Sok titok napvilágra kerül, az évtizedek óta elnyomott érzelmeket végre szabadjára lehet engedni.

A vége egy kicsit hirtelen lett elvágva, ott picit lehetett volna még a folytatást húzni, érdekelt volna.

4/5

General Press, 2018
Fordította: Pejkov Boján
Eredeti cím: We'll Meet Again
356 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése