Erika
Ha a bikini body-t már nem is tudom elérni, javíthatatlan újrakezdő vagyok. Ismét elhatároztam, hogy az új élet, új szemléletmód, új test jegyében átalakítom az étrendemet, az életmódomat, így elérve a kívánt súlyt is. Utolsó próbálkozásnak szánom, de nyilván lehetnek még fordulatok, azt majd akkor megbeszélem magammal. :)
 
Jó lehetőségként kacsintgatott felém ez a könyv, hogy segítsen újbéli elhatározásomban. Meglepődtem, amikor kézbe fogtam, hogy mekkora!? :D Viszont ez ne riasszon el senkit, merthogy itt a tartalom javára írható a nagy oldalszám.
 
Részletes útmutatót kapunk, hogyan építsük fel a tervet, és egyértelműen rámutat arra (amit egyébként én is tudhatnék), hogy nem azonnali durr bele Balázs módjára kell ezt elkezdeni, hanem meg kell alapozni ezt a kemény munkát. Érdemes túlrágni magunkat a bevezetőn, ahol az egészség elméleti-gyakorlati fogalmát is körüljárja Kayla, de fiziológiai, kémiai hátterekbe is betekintést nyújt, amelyek alapján megismerhetjük mikor milyen folyamatok játszódnak le testünkben, agyunkban.
 
Ezek fontos ismeretek, kellenek ahhoz, hogy ne sürgetve, hanem türelemmel, kitartással álljunk neki ennek a nem rövid, de minden tekintetben kifizetődő útnak. Egyébként ő is kiemelt részt szentel annak, hogy miért is fontos a tájékozottság?
 
Részletesen elemzi a makro- és mikrotápanyagok különféle csoportjait. Nem mondom, hogy ezeken 100%-osan átrágtam magam, ebben a tekintetben rábízom magam a szakértőkre. Pedig lehet, hogy csak egyszer kéne ezeknek is alaposabban figyelmet szentelni, hiszen ezek ismerete is fontos szempont az életmódváltás terén.
 
Kitér az élelmiszer allergia, -érzékenység kérdésére is. Szerencsére ez engem nem érint, de mivel világméretekben érinti egész társadalmunkat, fontos információk ezek is.
 
Rengeteg opcionális menütervvel segít, részletesen kitérve a reggeli-ebéd-vacsora, napközbeni kisebb étkezések fontosságára is. Ötletszegény (pl. én) személyek számára kifejezetten hasznos, de akkor is, ha valaki csak egyszerűen fel akarja dobni az egyébként is változatos étrendjét, számtalan ötlettel segít meg minket.
 
Általában megszoktam, hogy a hasonló céllal kiadott könyvek némi rövid bevezető után egyből rátérnek a receptekre, épp ezért is emelem a kalapom ez előtt a nagyon alapos munka előtt. Ennyire komplexen összeállított, teljes felkészültséget, szakértelmet sugalló kiadvány még nem volt az én kezemben.
 
Mottója: "Egyensúly, rugalmasság, egyszerűség!"
0 Responses

Megjegyzés küldése