Erika

El is feledkeztem erről a könyvről, mikor is hatodikos gyermekemnél sorra nem került a téma történelem órán.

Annyira fellelkesült a témától, hogy elkezdett utánaolvasni, érdeklődni még mélyebben a vártnál. Ahogy segítettem neki, engem is egyre inkább beszippantott a téma, és akkor ugrott be, hogy hoppá, van egy ilyenem is.

Nagyon szeretem Crowley írásait. Az angol történész írt már többféle kalandos történelmi könyvet, mindezeket úgy adagolva az "amatőrebb" (pl. én) olvasóknak, hogy az fogyasztható legyen.

Portugáliát ismerjük, szeretjük, gyönyörködünk benne. De vajon eleget tudunk a történelméről? Persze Kolombusz Kristóf vagy Vasco de Gamma neve sem ismeretlen, de azon kívül, hogy felfedezők voltak, van egyéb ismeretünk is? Talán kisebb erőfeszítéssel tudnánk róluk mesélni is egy-két mondatot, de nálam ez itt ki is merült.

Azt gondolom, megéri belefektetni az energiát, hogy kicsit mélyebbre ássunk Portugália történelmében, és ez nemcsak a kalandra, tengeri ütközetekre, hódításokkal tűzdelt történetekre vágyó 12 éves kisfiúkra igaz.

Le az unalmas történelem órákkal! Dobjuk fel akár hasonló "kiegészítőkkel" is a múltban történt izgalmas eseményeket! Garantáltan elszáll az unalom! :D