Erika

Hányszor, de hányszor elmélkedünk azon, mi lett volna, ha... Persze utólag mindig megállapítjuk, hogy ezen már kár rágódni, de szerintem ez sokszor felmerül az emberekben. Legyen ez az ábrándozás akár jelentéktelen, hétköznapi dolgokkal, de akár az életünket befolyásoló egy-egy apró vagy akár jelentősebb részlettel kapcsolatos.

Ha épp akkor nem pont arra megyek..., ha épp azon a napon nem indulok el..., ha nem veszem fel azt a telefont..., másik ruhát veszek fel... stb.

Laura Barnett ezzel a könyvvel azt sugallta számomra, hogy dőljek hátra, és hagyjam, hogy ő ezeket a képzelgéseket elvégezze helyettem, én pedig csak ízlelgessem a különböző lehetőségeket Eva és Jim életében.

Merthogy ők a főszereplők, akik Eva tizenkilenc éves korában találkoznak, és egész életüket nyomon kísérhetjük három különböző variációban.

Elsőre az ötlet számomra nagyon unalmasnak tűnt, teljesen érdektelenül vágtam bele, mondván, úgysem fogom tudni most ezt sem végigolvasni. De tulajdonképpen már az első oldalak után benne ragadtam a történet(ek)ben. Meglepő módon egyáltalán nem zavart, hogy ugrálunk a különböző dimenziókban, pedig máskor ez kifejezetten idegesíteni szokott, hamar elvesztem a koncentrációt.

Természetesen mindig volt egy olyasfajta verzió a fejemben, hogy ideális esetben hogyan is kéne történjen a folytatás egyes életszakaszaikban, de aztán folyton jött valami csavar, ami más irányba terelte az életüket, úgyhogy kezdhettem elölről a kombinálást. :D

És vajon hányan gondolkodtunk el a könyv becsukása után a saját életünkön, hogy mi lett volna, ha...

Mivel több mint egy éve komoly olvasási válsággal küzdök, teljesen biztos voltam benne, hogy ez sem fog lecsúszni. És hát de..., lecsúszott, nem is akárhogyan. Szórakoztató, elgondolkodtató könyv. Néhol sírással, máshol pedig sok humorral megspékelve.


5/5

Park, 2021

Eredeti cím: The Versions of Us

Fordította: Komáromy Rudolf

444 oldal

0 Responses

Megjegyzés küldése