Erika
"Itt nincs jó döntés. Vagy meghagyod, és egész életedben nyögsz a fájdalom alatt, vagy elveteted, de akkor belül marad meg ugyanaz az örökös fájdalom. Nem döntöttem rosszul. De jól se."

Majdnem mindegyik könyvét olvastam az írónőnek! Nagy kedvencem! Mint mindegyik könyvét, ezt is faltam, alig tudtam letenni. De itt nagyon dühös voltam. Eddigi történetei is rendkívül megosztották szerintem az olvasóközönséget. Ennél a történetnél sincs ez másképp. Mélyen megrendített, próbáltam magamba nézni. Vizsgálni, vajon én mit tennék?

Egy házaspár sokat küzd második gyermekük fogantatásáért, aki nagy nehezen megérkezik a családba. Willow csonttörtékenységben szenved, azaz a legkisebb mozdulatra, akár egy tüsszentésre is eltörhet a csontja. A családnak nincs nyugalma az állandó riadókészültség miatt. Kezelése, a mindennapi ellátása nagyon nagy költséggel jár. A család viszont nem bővelkedik anyagiakban. Jó pár év múlva az anya hirtelen rájön, hogy kártérítési pert indít szülész-nőgyógya ellen, aki mellesleg a legjobb barátnője is. Nem értettem, miért ekkor, miért így?

A kislány természetesen nem értheti, nem érti, hogy az anyja miért folyamodott ehhez a perhez. Önmagát vádolja, a betegségét okolja a családban dúló feszültség miatt.

"Anya meg akar szabadulni tőlem, hogy ne legyen több baleset ... Ki akarna olyan gyereket, mint én?"

A nagyobb lány sincs rendben, bár neki a lelke sérült. Nem kicsit! A szülők figyelme őrá már egyáltalán nem terjed ki. Gyakorlatilag észrevétlenül él mellettük, pedig igencsak jelentős segélykiáltásokat küld feléjük.

Nagyon dühös voltam az anyára! Végig! Egyszerűen nem is értettem az indokait. Talán a céljait igen, de az eszközeit nem! Úgy éreztem mindent, amit csinál, azt haragból csinálja, bármi áron. A regény legvégén volt pár momentum, amikor kicsit közelebb került hozzám, egyébként nagy ellenszenvvel viseltettem iránta! Az is igaz, hogy soha nem voltam ilyen vagy hasonló helyzetben. Remélem, soha nem is kell ilyen jellegű döntést hoznom!

A cím nagyon tetszett! Ráébreszti az ember, hogy nemcsak a csontok, hanem a szív, az érzelmek, a kapcsolatok is pillanatok alatt el tudnak törni.

4,5/5

Athenaeum Kiadó, 2010
Fordította: Mallász Rita
507 oldal
2 Responses
  1. szeee Says:

    jaj, most látom, hogy van blogod, gratula, nagyon szép!


  2. Erika Says:

    Köszi! Nemrég kezdtem, még próbálgatom az egészet! :-)


Megjegyzés küldése