Erika

Szenzációs! Végigröhögtem az egészet!

Bár az elején ismét fontolgattam, hogy félredobom, annyira gagyinak tűnt, de szerencsére ismét kitartottam.

Négy jóbarát, a férfi, Hot Dog, Pepsi és Natasa bosszút forral a futball-bíró ellen, aki a foci EB-n nem adta meg az oroszok javára a tizenegyest, így azok kiestek. Repülőre szállnak Antalya felé, hogy véghezvigyék tervüket.

Hihetetlen egy társaság! A mesélő férfi mesterlövész egy atomerőműben, bár eddig még nem kényszerült rá hivatása gyakorlására. Hot Dog és Pepsi a parkoló autók benzintankjából szívják le az üzemanyagot, többé-kevésbé ebből élnek. Mellékesen drogosok is... Natasa orosz nőket szervez be feleségnek külföldiek részére, mellesleg mindhárom pasi szeretne tőle valamit... A mesélőt én egy macsónak képzeltem, aki az egyetlen épelméjű a csapatban, de vannak jelek rá, hogy ő sem százas.

Egyébként nem is a fordulatokban gazdag történet volt számomra a lényeg, hanem a társaság összetétele, ahogyan ezek baromkodtak végig. Rettentő jó, kissé fanyar humora van az egésznek.

Fárasztó, nehéz heteken vagyok túl, így nekem kifejezetten üdítő élmény, nagyon klassz kikapcsolódás volt ez a könyv. Persze semmiképp ne számítsunk klasszikus szépirodalmi olvasmányra.

Nagyon szívesen megnézném a könyvből készült Terrorizmus c. színdarabot. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó adalékanyagot adott ez a könyv egy vígjátékhoz! Tudomásom szerint a Szolnoki Szigligeti Színházban tűzték anno műsorra. Mindenképp utánanézek, hol lelhető fel jelenleg!?

4/5

GABO Kiadó, 2007
Fordította: M. Nagy Miklós
231 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése