Erika
Valószínűleg elsősorban nekünk készült ez a könyv. Mániákus állatszeretetünk nem nagyon ismer határokat, úgyhogy roskadoznak a polcok a hasonló jellegű kiadványoktól. De sosem elég!

Talán a kedvenceink a madarak, így amikor megláttuk a gyerekekkel a borítón a cuki széncinkét, azonnal hozzáláttam a beszerzéshez. :D Rengetegszer kerül kézbe, lapozgatjuk, tanulmányozzuk, nevetünk!

A könyv széleskörű ismeretet ad a városban megtalálható állatfajokról. Ismertekről és kevésbé ismertekről is. Mindennap láthatóakról és a nappal rejtőzködő, ám éjjel előbúvó csalafintákról is. :D

Winklert nagyon szeretem még a Totálcar-ból, rendszeres nézője voltam a műsornak. Imádtam pikírt humorukat, úgyhogy aki ismeri, elképzelheti, hogyan ismertet meg például a csótányokkal. Merthogy azokat is megismerhetjük a kötetből. És miért is ne?! :D A leírásokat szinte mindig kíséri valami személyes történet is, ami még színesebbé teszi az egészet.

Nagyon nagy segítség lehet a könyv olyan gyermekeknél, akik esetleg kicsit félősebbek a természettel, a minket körülvevő állatokkal kapcsolatban. Nálunk ilyen félelmek nincsenek, hiszen rendszeres körutunk van a környező utcákon eső után. Küldetésünk az összes csiga megmentése a járdákról. De a madármentőknél is ismert látogatók vagyunk már, hiszen nagyon sok sérült állatot vittünk már be. Szóval barátkoztatni nem kell szerencsére sem a gyerekeket, sem minket. Nekünk csak úgy egyszerűen élvezetes, úgy ahogy van!

Nagyon érdekes és még annál is viccesebb kis könyv ez! Gyermekek mellett szerintem kötelező!!!

5/5

Bookline Könyvek, 2016
282 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése