Erika
Régóta szemezgettem ezzel a könyvvel, végül beszereztem. Találkoztam már ugyan Bezselics Ildikó receptjeivel online, így volt sejtésem arról, hogy nem egy megszokott szakácskönyvről van szó. Lapozgatva tényleg láttam, hogy nagyon különleges recepteket készíthetünk el a könyv segítségével. Még akkor is, ha egy megszokott, ismert ételről van szó, hiszen szinte minden esetben bele van csempészve a receptbe valami különlegesség, valami egyedi hozzávaló, amitől máris ínyencnek tűnhet.

A szerző gasztrobloggerként vált ismertté, most pedig kézbe vehetjük a nagyon szép fotókkal illusztrált szakácskönyvet is. Bár főzéssel most ismerkedő hölgyeknek szól az ajánló, én ezeket a recepteket már inkább kissé haladóbb konyhatündéreknek ajánlanám. Persze próbálkozni mindig mindennel lehet! :D

Megtalálhatóak a könyvben ünnepi és hétköznapi fogások is egyaránt, külön kedvencem a "Befőzés" fejezet, ahol végképp számomra nagyon különleges, egyértelműen kipróbálandó recepteket találtam. Például az eperdzsemet, ami így önmagában nem nagy kunszt, minden évben készítek, de bodzavirággal együtt még sosem jutott eszembe. Vagy a vörösboros sült meggy, de a vöröshagymabefőtt is felkeltette az érdeklődésemet.

Nagyon tetszik a spirálos kivitelezés. Konyhában ez mindig jól jön, nem kell leszorítani, kifeszíteni a könyv gerincét, jól kezelhető, nagyon praktikus.

További érdekességekért érdemes ide kattintani.

Athenaeum Kiadó, 2013
256 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése