Erika
Az utóbbi időben valahogy kevesebb krimi került a kezeim közé, mert talán egy picit megcsömörlöttem tőlük. Viszont az elmúlt hetekben két olyan skandináv krimit is olvastam, ami miatt újból felgyorsítom a velük való kapcsolatomat. Az egyik ez volt, a másikról is nemsokára írok.

Ezt szinte egy szuszra olvastam el, megint felvettem a nagyon nem egészséges szokásom, a hajnalig tartó olvasást, de egyszerűen nem tudtam letenni.

Mi sem kínosabb, mint amikor valaki menő, elismert pszichoterapeutaként praktizál, szorongásos, súlyos önértékelési zavarral küzdő, sőt, súlyos kényszerbetegeknek segít nap mint nap, akiket általában sikerrel próbál átsegíteni egy olyan életszakaszon, amin egyedül nem biztos, hogy át tudnának jutni épségben, szóval amikor ez a szakember a saját démonaival nem bír megbirkózni, évek óta nyomasztó traumákat képtelen feldolgozni.

Siri Bergman minden nap a rémálmoktól izzadt testtel ébred fel, hiszen férje egy évvel azelőtti, kérdésekkel teli halála folyamatosan kísérti. Reggelente nagy nehezen összeszedi magát valahogy, és úgy indul munkába. Amolyan kettős életet él.

Több páciensét is megismerhetjük behatóbban, ám aki Sirit is nagy kihívások elé állítja, az Sara, a fiatal lány, aki önpusztításával tesz tönkre maga körül mindent. Ám pont amikor úgy néz ki, hogy az életében pozitív változások ütik fel a fejüket, a fiatal lányt meggyilkolva találják. Ez önmagában is elég szörnyű hír Sirinek, de az még inkább megviseli, hogy az ő házához tartozó vízparton lelnek rá a holttestre.

Miközben egyre több furcsa nyomra bukkan a rendőrség, a lány folyamatosan úgy érzi, hogy figyelik, lakásába észrevétlenül belopóznak és megváltoztatnak dolgokat. Kezd egyre félelmetesebbé válni a helyzet, és egyre kétségtelenebbé, hogy minden mindennel összefügg, és a választ a múltban kell keresni. És közben a fenyegető jelek is egyre komolyabbá válnak...

Rendkívül dinamikus történet, amely rávilágít arra, hogy minden embernek megvannak a saját démonai, és a szakembereknek is elkél néha a pszichikai segítség, hogy a múlt sebei begyógyuljanak.

4,5/5

Animus Kiadó, 2014
Fordította: Erdődy Andrea

368 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése