Erika
Egyre inkább próbálom becsempészi mindennapjainkban az ételeinkbe az egészséges hozzávalókat, és nagyon örülök, hogy a könyvpiacon is egyre több olyan kiadvány jelenik meg, amely ebben nagy segítségünkre lehet.

A kiadó híres az igényes, szép gasztronómiai kiadványok terén, mindig érdeklődve figyelem, ha új receptes könyv van a láthatáron. Most sem csalódtam, mert amellett, hogy gyönyörű a könyv, izgalmas lapozgatni, szemezgetni a különféle receptek között, amelyek ismét a tudatos, egészséges étkezésre törekvő réteget szólítja meg.

Nagyon speciális, egyáltalán nem unalmas receptek szerepelnek ebben a kiadványban, amelyek első olvasatra furcsának tűnhetnek az ismeretlen hozzávalók miatt, viszont a végeredményt tekintve nyálcsorgató a hatás. Hiszen minden receptet nagyon szépen illusztrálnak az elkészült ételek képeivel.

A receptekről olyan nagyon sokat nem írnék, tényleg nagyon ínycsiklandozóak, viszont ami külön érdekesség, az az elején található bő ismertető a lisztérzékenységről, a gluténmentes diétáról, hiszen manapság már sajnos nagyon sok családban, az ismeretségi körben gyakran előforduló jelenségről van szó, így nem árt róla többet tudni. Másrészt a végén található kisokos, ami még felkeltette a figyelmemet. Ezt a fejezetet bármikor felcsaphatjuk, ha tanácstalanul állunk egy megoldatlan probléma előtt, illetve ha például hirtelen nem jut eszünkbe gluténmentes levesbetét, vagy akár a betegség miatt nagy odafigyelést igénylő sűrítési mód. Itt nagyon sok kérdésre megtalálhatjuk a választ.

Elég sok olyan hozzávaló szerepel a könyvben, amiről én még életemben nem hallottam, ilyen pl. a csicseriborsó liszt, de úgy gondolom, hogy kis odafigyeléssel, nyitott szemmel való tájékozódással a boltokban ezek most már egyre inkább könnyen beszerezhető hozzávalókká válnak. És talán csak egyszer kell olyan lelőhelyre bukkanni, ahol később be tudjuk szerezni a kifogyott termékeket.

Felhívnám a figyelmet arra a nagyon kecsegtető ajánlatra, amit a kiadó kínál, hiszen a könyv augusztus 3-ig 20% engedménnyel, ingyenes kiszállítással és 1000,- Ft-os ajándék vásárlási utalvánnyal vásárolható meg.

T.bálint Kiadó, 2014
176 oldal
1 Response
  1. Hadarik Rita Says:

    Köszönöm az ajánlást! Hadarik Rita


Megjegyzés küldése