Erika
Nos ez az a könyv, amire két bejegyzéssel ezelőtt utaltam. Ez is olyan olvasmány volt, ami visszatérített a krimiolvasás újbóli szeretetéhez. Pár hete olvastam, és sajnos a napi aktualitások újból élénkké tették az olvasási élményt. Eleve jó beleélő vagyok a történetekbe, az ilyenekbe pedig pláne. Amikor teljesen kiszolgáltatottan, magatehetetlenül, a külső, egyéb erők szándékának kitéve csak reménykedhetünk, hogy minden jóra fordul.

Stockholmból száll fel az a repülőgép, amely New York felé tart, és a fedélzetén egy kézzel írt levelet találnak, amiben az áll, hogy bomba van a fedélzeten, és amennyiben a személyzet nem teljesíti a feltételeket, katasztrófa történik.

A már korábbi történetekből megismert nyomozók, Alex Recht és Fredrika Bergman számára nagyon kevés idő áll rendelkezésre, hiszen a gép nem szállhat le addig, amíg a követeléseknek nem tettek eleget. Nem több, mint egy fél nap áll rendelkezésükre, hogy valami megoldást találjanak, de bármerre is indulnak el, folytonosan falakba ütköznek, az órák pedig percről-percre fogynak. Csakúgy mint az üzemanyag.

Az amerikaiak a 2001-es terrortámadás emlékeire visszatekintve egyáltalán nem hajlandók tárgyalni a svéd kollégákkal, így a gépet sem engedik berepülni Amerika légterébe, hiszen azonnal lelövik, ha ezt megkísérli. Viszont a gépet már csak pár kilométer választja el a határtól...

Mindeközben a svéd titkosszolgálat erején felül próbál nyomokra bukkanni, megtalálni a megoldást, de egyre inkább úgy tűnik, elkerülhetetlen a tragédia. A Karim Szasszim nevű pilóta már a neve alapján is kezdettől fogva gyanús mindenkinek, de hogy milyen módon kapcsolódik a történtekhez, úgy tűnik, nincs idő kideríteni.

Az utolsó betűkig nagyon izgalmas, feszített tempóban zajló események történnek, és ember legyen a talpán, aki kitalálja, hogyan fonódnak össze a szálak, és a végére képesek-e több ezer kilométerről meggátolni egy terrorcselekményt.

Kristina Ohlsson már bizonyított előző regényeivel, ráadásul hozzáértését alátámasztja, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet terrorizmusellenes szakértőjeként dolgozott Bécsben. Ez a krimi a negyedik a sorban, és remélem, még jönnek a folytatások is!

4/5

Animus Kiadó, 2014
Fordította: Erdődy Andrea
Eredeti cím: Paradisoffer
395 oldal
0 Responses

Megjegyzés küldése